Campina Open Boerderijdagen 2024

Op vrijdag 10 mei (dag na Hemelvaart) en maandag 20 mei (tweede pinksterdag) stellen boerderijen verspreid over heel Nederland voor de 17e keer hun erf open voor publiek. Jong en oud kan het boerenleven van dichtbij ervaren. De melkveehouders van Campina laten zien waar zuivel vandaan komt.

Lees meer

Kom in de Kas 2024

Kom in de Kas en ontdek hoe techniek en innovatie de glastuinbouw groot maakt.

Kiek’n bie de Boer

logo Kiek’n bie de Boer

Ben jij benieuwd waarom koeien gele oorlabels hebben? Of hoeveel liter melk een koe geeft? Wat is het verschil tussen pootaardappelen en consumptieaardappelen? Kom dit, én meer, te weten aanstaande zaterdag 26 augustus tijdens “Kom Kiek’n bie de Boer” in Het Hogeland. Je kunt iedere eerste zaterdag van de maand “kiek’n bie de boer” in de maanden mei t/m september, deelnemende bedrijven zijn herkenbaar aan het witte informatiebord én een beachvlag bij de weg.

Groningse groenten vallen in de smaak

In het Groningse Roodeschool heeft Sanne Meijer, historicus en tuinierster, een bijzonder project opgestart dit voorjaar. In haar volkstuin – ofwel het Grunnegs toentje – heeft Sanne verschillende oud-Groninger groenterassen gezaaid, die de afgelopen maanden goed zijn gegroeid. Een van deze oude rassen is de ‘Vroege Groninger’ spitskool, die uit de collectie van het Centrum voor Genetische Bronnen (CGN) is verkregen.

Lees meer

Varkenssaté stokjes van de barbecue

Varkensvleesblokjes in saté marinade

In een handomdraai maak je de lekkerste varkenssaté van gemarineerd varkensvlees (varkenshaas of hamlappen). Hier vind je een supersimpel en lekker recept voor een varkensvleesmarinade en grill je zo je eigen saté stokjes op de barbecue.

Lees meer

Streekproductenmarkt op Borgterrein van Ewsum in Middelstum

De Historische Streekproductenmarkt van het jaar vindt plaats op het voormalig Borgterrein van Ewsum in Middelstum op 25 mei 2024. Deze markt staat ook wel bekend als de “Meimarkt” en wordt georganiseerd door de Stichting Streekproducten Ewsum (SSE) in samenwerking met Werkpro Ewsum.

Lees meer

Groene aardappels met uitlopers?

pile of potatoes with shovel

Heb jij ook altijd last van groene aardappels en / of aardappels met uitlopers? Met een paar bewaartips voorkom je dit en eet je altijd goede, lekkere aardappels. Hier lees je wat je ertegen kunt doen en hoe je aardappelen het beste bewaart.

Lees meer