Basis BBQ-rub

Een BBQ-rub is een mengsel van droge kruiden en specerijen, met wat zout en suiker. Dit kruidenmengsel gebruik je om je vlees, vis en andere ingrediënten op smaak te brengen. Een BBQ-rub maak je eenvoudig zelf, en is vaak nog lekkerder ook!

Soms voeg je vocht toe uit Ketjap Manis, sojasaus, olijfolie of citroensap, dan wordt het wat meer een marinade.

Wil je zelf een lekkere basis BBQ-rub maken? Een lekkere basis BBQ-rub (marinade) die je steeds weer kunt gebruiken bij het barbecueën is:

  • 2 el citroensap
  • 3 el honing
  • 2 el mosterd
  • 3 el olijfolie

Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar in een schaal, en klaar. Je breidt deze basis vleesmarinade uit met bijvoorbeeld rozemarijn, tijm, knoflook, Cayenne- of chilipeper en paprikapoeder.  Wil je wat zoeter, neem dan bruine basterdsuiker en Ketjap Manis.

OXO knoflookpers

Tip: heb jij deze knoflookpers al? Hij is stevig en eenvoudig schoon te maken, echt een aanrader.

Wist je dat een zelfgemaakte BBQ-rub vaak minder zout is dan kant-en-klare uit de winkel? Hiervoor geldt namelijk hetzelfde als je zelf kruidenmixen maakt, de winkelvariant is vaak te zout. Je vindt meer lekkere tips in de barbecue-categorie op deze site.

Plaats een reactie