In ketjap/knoflook gemarineerde kipspiesjes voor op de barbecue

Deze heerlijk gemarineerde kipspiezen voor op de barbecue maak ik vrijwel altijd klaar als we met familie en/of vrienden gaan barbecueën. Het recept is eenvoudig, kost weinig tijd (alhoewel, hoe langer de kip in de marinade ligt, hoe beter) en het resultaat is heerlijk.

Hoe langer je de kip laat marineren hoe beter. Daarom probeer ik dit altijd de dag vóór de barbecue al voor te bereiden. Benieuwd hoe je zelf lekkere kipkruiden maakt?

Ingrediënten en benodigdheden

Voor genoeg kipspiezen voor zo’n vier personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 500 gr. kipfilet, in blokjes gesneden
 • 2 el. olie
 • 4 el. Ketjap Manis (zoet)
 • 2 teentjes knoflook (teentje meer mag ook)
 • 1 el. citroensap
 • 3 el. bruine basterdsuiker
 • eventueel: (cayenne-)peper
 • BBQ spiezen vetgedrukt, want ik vergeet deze altijd
 • schaal of kom om alles in te mengen

In plaats van een potje citroensap koop ik altijd een verse citroen die ik uitpers. Je vindt hier ook landwinkels. Zoek je een goede knoflookpers? Ik ben erg tevreden over deze OXO knoflookpers.

Bereiding kipspiesjes in ketjap-knoflook-marinade

Hoe langer je de kip laat marineren hoe beter. Daarom probeer ik dit altijd de dag vóór de barbecue al voor te bereiden.

Snijd de kipfilet in blokjes. Pers de knoflookteentjes in een kom.

Doe alle andere ingrediënten in dezelfde kom, bij voorkeur in een logische volgorde (ga niet met een eetlepel in een pak basterdsuiker als je net die eetlepel voor olie of ketjap hebt gebruikt). Als je het lekker vindt, strooi er wat peper (zwarte of cayenne) over. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar ik de volgende keer doe ik een lepeltje sambal door de marinade, lijkt me ook heerlijk.

Als je je eigen barbecue kruidenmix maakt, dan kun je de kip daar ook lekker mee marineren. Of wil je liever varkenssaté stokjes van de barbecue?

Meng de kipfilet door de marinade en zet deze afgedekt in vershoudfolie in de koelkast.

Voor de barbecue begint, wat je perfect kunt doen met lekkere nacho’s van de barbecue-oven, hoef je alleen nog maar de kip op de BBQ-spiezen te prikken. Bijvoorbeeld vier, vijf of zes per stokje.

Leg de BBQ-spiezen een tijdje in een bakje met water. Dit voorkomt dat de houten/bamboe spiesen vlam vatten.

Afsluiting

In dit artikel liet ik je zien hoe je heerlijk gemarineerde kipspiesjes klaarmaakt voor op de barbecue. Het recept is eenvoudig, kost weinig tijd (alhoewel, hoe langer de kip in de marinade ligt, hoe beter) en het resultaat is heerlijk.

De lekkerste kipspiesjes voor op de BBQ maak je zelf. Laat me weten wat je ervan vond!

2 gedachten over “In ketjap/knoflook gemarineerde kipspiesjes voor op de barbecue”

Reacties zijn gesloten.

Vermeldingen

 • Jan
 • Barbecue - Producten uit de Streek
Share via
Copy link