Je bent hier: Producten uit de Streek » Blog

Blog

Informatie & tips over boerderijwinkels, landwinkels, streekproducten, voeding, sport & bewegen. En barbecue en recepten.

cooked food on white ceramic plate beside wine glass
Blog

Lekker en verantwoord eten tijdens de feestdagen

Wil je tijdens de feestdagen lekker en verantwoord eten, ga nú opzoek die boerderijwinkel met (h)eerlijke lokale producten. Die zoektocht begint hier op Producten uit de Streek, handig per provincie en gemeente.

Blog

Campina Open Boerderijdagen 2024

Op vrijdag 10 mei (dag na Hemelvaart) en maandag 20 mei (tweede pinksterdag) stellen boerderijen verspreid over heel Nederland voor de 17e keer hun erf open voor publiek. Jong en oud kan het boerenleven van dichtbij ervaren. De melkveehouders van Campina laten zien waar zuivel vandaan komt.

logo Kiek’n bie de Boer
Blog

Kiek’n bie de Boer

Ben jij benieuwd waarom koeien gele oorlabels hebben? Of hoeveel liter melk een koe geeft? Wat is het verschil tussen pootaardappelen en consumptieaardappelen? Kom dit, én meer, te weten aanstaande zaterdag 26 augustus tijdens “Kom Kiek’n bie de Boer” in Het Hogeland. Je kunt iedere eerste zaterdag van de maand “kiek’n bie de boer” in de maanden mei t/m september, deelnemende bedrijven zijn herkenbaar aan het witte informatiebord én een beachvlag bij de weg.

Blog

Groningse groenten vallen in de smaak

In het Groningse Roodeschool heeft Sanne Meijer, historicus en tuinierster, een bijzonder project opgestart dit voorjaar. In haar volkstuin – ofwel het Grunnegs toentje – heeft Sanne verschillende oud-Groninger groenterassen gezaaid, die de afgelopen maanden goed zijn gegroeid. Een van deze oude rassen is de ‘Vroege Groninger’ spitskool, die uit de collectie van het Centrum voor Genetische Bronnen (CGN) is verkregen.

Varkensvleesblokjes in saté marinade
Blog

Varkenssaté stokjes van de barbecue

Varkenssaté stokjes van de barbecue, een makkelijk en lekker marinade recept voor varkenssaté (saté babi) van de BBQ. Supersimpel recept, want je mengt een paar ingrediënten, voegt varkensvlees toe en zet het een paar uur in de koelkast om in te laten trekken. Heerlijk van de BBQ.

Blog

Streekproductenmarkt op Borgterrein van Ewsum in Middelstum

De tweede streekproductenmarkt van het jaar vindt plaats op het voormalig Borgterrein van Ewsum in Middelstum op 27 mei 2023. Deze markt staat ook wel bekend als de “Meimarkt” en wordt georganiseerd door de Stichting Streekproducten Ewsum (SSE) in samenwerking met Werkpro Ewsum. De markt is geopend van 10:00 tot 16:00 uur en biedt bezoekers de kans om duurzame en/of biologische streekproducten (producten uit de regio) te kopen.

windmill on grass field during golden hour
Blog

“Vers uit de Eemsdelta”, fietsroute langs adressen waar puur en vers voedsel wordt geteeld en/of verkocht

“Vers uit de Eemsdelta” is een fietsroute langs vijftien adressen in Eemsdelta waar puur en vers voedsel wordt geteeld en/of verkocht. De fietsroute die voert langs de plaatsen Middelstum, ‘t Zandt, Bierum, Wirdum, Loppersum, Meedhuizen, Spijk, Appingedam en Delfzijl is eenvoudig in te korten of met de auto te rijden. Bij de producten draait het onder andere om om groenten en fruit, kruiden, zuivel (met als meest bijzondere paardenmelk) en bier. Er worden ook drie restaurants in genoemd, die veel met streekproducten werken: De Basiliek in Appingedam, Herberg In de Valk in Middelstum en Hotel Restaurant Termunterzijl.

pile of potatoes with shovel
Blog

Groene aardappels met uitlopers?

Groene aardappels met uitlopers, wie heeft er geen last van in de bijkeuken? Met deze bewaartips voor aardappelen voorkom je dit en eet je altijd goede, lekkere aardappels.

five gray spoons filled with assorted-color powders near chilli
Blog

Basis BBQ-rub

Een lekkere basis BBQ-rub (marinade) die je steeds weer kunt gebruiken bij het barbecueën is: 2 el citroensap, 3 el honingc, 2 el mosterd, 3 el olijfolie. Je breidt deze basis vleesmarinade uit met bijvoorbeeld rozemarijn, tijm, oregano, knoflook, Cayenne- of chilipeper en paprikapoeder. 

Een BBQ rub is simpelweg een mengsel van droge kruiden en specerijen, gecombineerd met zout en suikers. Dit mengsel gebruik je om je vlees, vis of een ander ingrediënt op smaak te brengen.

Scroll naar boven