Blog

Blogberichten met informatie en handige tips omtrent boerderijwinkels, landwinkels, voeding, sport & bewegen. Be healthy!

Je eigen kruidenmixen maken

Spices in measuring spoons

De lekkerste kruidenmixen maak je makkelijk zelf. En zelfgemaakte kruidenmengsels (als gehaktkruiden, shoarmakruiden, kipkruiden of viskruiden, Italiaanse, Spaanse of oosterse kruidenmix) zijn vaak gezonder omdat ze veel minder zout bevatten.

Seizoensgroente: welke groente is “in het seizoen”?

Als je eet wat het seizoen te bieden heeft en je kiest voor lokale producten, dan heeft jouw maaltijd een kleinere impact op het milieu en verklein jij je ecologische voetafdruk. Ook steun je lokale voedselproducenten en ondernemers bij jou in de regio. De volgende groenten zijn in de verschillende jaartijden seizoensgroenten uit Nederland.

Minder plastic als je lokaal eten koopt!

red apple fruit on white plastic crate

Op de hoofdpagina stipte ik het al even aan als voordeel van lokaal in de buurt eten kopen: er wordt minder plastic gebruikt. En laat dit voor consumenten zoals jij nou net een groot voordeel zijn als je je eten lokaal koopt ๐Ÿ™‚ Ook wordt er minder benzine/diesel verbruikt, wat een behoorlijke CO2/stikstof-reductie betekent!

Show Buttons
Hide Buttons

Executed 92 queries, took 0,279 seconds running PHP version 8.0.14 on WordPress version 5.8.3. Proudly hosted by Vevida WordPress Hosting.