Basis BBQ-rub

Een lekkere basis BBQ-rub (marinade) die je steeds weer kunt gebruiken bij het barbecueën is: 2 el citroensap, 3 el honingc, 2 el mosterd, 3 el olijfolie. Je breidt deze basis vleesmarinade uit met bijvoorbeeld rozemarijn, tijm, oregano, knoflook, Cayenne- of chilipeper en paprikapoeder. 

Je eigen kruidenmixen maken

De lekkerste kruidenmixen maak je makkelijk zelf. En zelfgemaakte kruidenmengsels (als gehaktkruiden of viskruiden, of een Italiaanse, Spaanse of oosterse kruidenmix) zijn vaak gezonder omdat ze veel minder zout bevatten. Vaak zijn kant-en-klare kruidenmixen uit de winkel heel zout. Maak kruidenmixen daarom zelf en breng er je maaltijd mee op smaak.

Lees meer

Minder plastic als je lokaal eten koopt!

Als je lokale producten koopt dan wordt er minder plastic gebruikt.

Op de hoofdpagina stipte ik het al even aan als voordeel van lokaal in de buurt eten kopen: er wordt minder plastic gebruikt. En laat dit voor consumenten zoals jij nou net een groot voordeel zijn als je je eten lokaal koopt. Ook wordt er minder benzine/diesel verbruikt, wat een behoorlijke CO2- en stikstof-reductie betekent!

Lees meer

Deel dit
Hide Buttons