Kiek’n bie de Boer

logo Kiek’n bie de Boer

Ben jij benieuwd waarom koeien gele oorlabels hebben? Of hoeveel liter melk een koe geeft? Wat is het verschil tussen pootaardappelen en consumptieaardappelen? Kom dit, én meer, te weten aanstaande zaterdag 26 augustus tijdens “Kom Kiek’n bie de Boer” in Het Hogeland. Je kunt iedere laatste zaterdag van de maand “kiek’n bie de boer” in de maanden mei t/m september, deelnemende bedrijven zijn herkenbaar aan het witte informatiebord én een beachvlag bij de weg.

Groningse groenten vallen in de smaak

In het Groningse Roodeschool heeft Sanne Meijer, historicus en tuinierster, een bijzonder project opgestart dit voorjaar. In haar volkstuin – ofwel het Grunnegs toentje – heeft Sanne verschillende oud-Groninger groenterassen gezaaid, die de afgelopen maanden goed zijn gegroeid. Een van deze oude rassen is de ‘Vroege Groninger’ spitskool, die uit de collectie van het Centrum voor Genetische Bronnen (CGN) is verkregen.

Lees meer

Varkenssaté stokjes van de barbecue

Varkensvleesblokjes in saté marinade

In een handomdraai maak je de lekkerste varkenssaté van gemarineerd varkensvlees (varkenshaas of hamlappen). Hier vind je een supersimpel en lekker recept voor een varkensvleesmarinade en grill je zo je eigen saté stokjes op de barbecue.

Lees meer

Groene aardappels met uitlopers?

pile of potatoes with shovel

Heb jij ook altijd last van groene aardappels en / of aardappels met uitlopers? Met een paar bewaartips voorkom je dit en eet je altijd goede, lekkere aardappels. Hier lees je wat je ertegen kunt doen en hoe je aardappelen het beste bewaart.

Lees meer

Basis BBQ-rub

five gray spoons filled with assorted-color powders near chilli

Een BBQ-rub is een mengsel van droge kruiden en specerijen, met wat zout en suiker. Dit kruidenmengsel gebruik je om je vlees, vis en andere ingrediënten op smaak te brengen. Een BBQ-rub maak je eenvoudig zelf, en is vaak nog lekkerder ook!

Lees meer

Kom in de Kas 2022

Kom in de Kas 2022 is op 11 & 12 juni! Kom in de Kas is hét glastuinbouwevenement van het jaar en er zijn ook deelnemers bij ons uit de regio Midden-Groningen die eraan mee doen. Je vindt ze hier.

Lees meer