Heerlijke nacho tortilla chips met tomaat, rode ui, geraspte kaas, verse koriander en eventuele bite van jalapeño pepers. Gebruik je barbecue als oven.
Evenals de in ketjap en knoflook gemarineerde kipspiesjes maak ik dit gerecht altijd op de barbecue klaar. Heerlijk als voorgerecht, om van te snoepen met een biertje / wijntje, en het kost weinig tijd.
Ingrediënten
Voor heerlijke, pittige nachos van de BBQ heb je nodig:
- een zak tortilla chips (naturel)
- 3-4 tomaten
- 1 rode ui
- geraspte kaas, jong belegen of belegen
- jalapeñopepers, plakjes uit een pot – of liever vers
- takje(s) verse koriander (of uit pot)
- aluminium grillschaal
Gebruik zoveel mogelijk verse ingrediënten. Ligt het niet in de lokale supermarkt? Zoek dan eens een lokale boerderijwinkel of buurtkraam, of teel koriander in je eigen tuin.
Bereid je barbecue voor op indirect grillen. Dat wil zeggen, de kolen / briquetten aan één zijde van de BBQ. En verwarm de barbecue naar zo’n 200 graden Celsius.
Snijd de rode ui in ringen en de jalopeñopeper en in plakjes (of fijn als je ze niet weer tegen wilt komen). Verwijder de zaadjes van de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Doe alle ingrediënten in een aluminium grillschaal en bestrooi het geheel met de geraspte kaas. Zet de grillschaal op de barbecue (indirecte plaats van het rooster). Het gerecht is klaar zodra de kaas lekker gesmolten is (+/- 10 minuten). Strooi de koriander over de nachos.
Varieer eens met ingrediënten
Je kunt heel goed variëren met ingrediënten. Zo is dit voorgerecht ook lekker met gehakt erdoor. Of met guacamole. Uiteraard moet je gehakt eerst even rul bakken. Maar hoe meer je toevoegt, hoe meer het een hoofdgerecht wordt dan voorgerecht of snackje.
Je kunt denken aan de volgende extra ingrediënten:
- paprika
- bosui (lente-ui)
- teentje knoflook, geperst of gesneden
- creme fraiche
- paprikapoeder, chilipoeder
Enjoy!