Minder plastic als je lokaal eten koopt!

Als je lokale producten koopt dan wordt er minder plastic gebruikt.

Op de hoofdpagina stipte ik het al even aan als voordeel van lokaal in de buurt eten kopen: er wordt minder plastic gebruikt. En laat dit voor consumenten zoals jij nou net een groot voordeel zijn als je je eten lokaal koopt. Ook wordt er minder benzine/diesel verbruikt, wat een behoorlijke CO2- en stikstof-reductie betekent!

Als boeren en telers hun producten rechtstreeks aan de consument verkopen, worden vaak meerder schakels in een keten overgeslagen. Het product, bijvoorbeeld rode bieten, hoeven niet meer van de teler getransporteerd te worden naar een fabriek voor verwerking en verpakking, om daarna weer getransporteerd te moeten worden naar een supermarkt, waar jij het product uiteindelijk in je karretje gooit en ermee naar huis rijdt.

Dit scheelt een hele berg plastic verpakkingsmateriaal en CO2- en stikstof-uitstoot van auto’s en vrachtwagens.

water bottle in water

Dus als je op je fiets stapt naar de dichtstbijzijnde landwinkel, dan krijgt de boer/teler een hogere (en dus eerlijkere) prijs voor zijn producten, wordt het milieu bespaard van plastic en CO2/stikstof, en krijg je automatisch meer beweging. Neem dan wel even eigen zakjes of (bewaar)bakjes mee.

Als dit geen goede redenen zijn!

1 gedachte over “Minder plastic als je lokaal eten koopt!”

Vermeldingen

  • Jan

Plaats een reactie